Saame tuttavaks!

Tammetriinu asutaja on Maris Siiman.
Eripedagoogi õpingud olen läbinud Tartu Ülikoolis.
Tööalane kogemus 30 aastat: 23 aastat erivajadustega laste asutustes toimetuleku- ja hooldusklassi õpetajana, rehabilitatsioonimeeskonna ja kooli eripedagoogina + 7 aastat lasteaia eripedagoogina.

Aastate jooksul olen väga palju kokku puutunud suurt tuge vajavate lastega, sh autismispektri häirega lapsed, ATH, vaimu- ja liitpuue, liikumispuue, käitumisprobleemid, kõnearengu mahajäämus jne. Paljude minu klientide ühiseks mureks on olnud suured raskused kõnearengus, mistõttu olen põhjalikult tutvunud erinevate kõnet toetavate ja asendavate vahendite (ingl. k. Augmentative and Alternative Communication – AAC) kasutamise võimalustega selliste laste aitamiseks. Olen läbinud mitmeid erinevaid AAC-teemalisi koolitusi nii Eestis kui ka välismaal (peamiselt Soomes). Oma praktikas olen näinud ja kogenud palju kordi, kuidas pildid on aidanud kaasa nii erivajadusega kui ka üsna tavaliste laste keele-, kõne ja suhtlemisoskuste arengule ning tänu sellele on AAC saanud minu eriliseks huviks ning kireks. Ka praegusel ajal olen tihedas koostöös Soome AAC-le spetsialiseerunud logopeedidega ning arendamas nendega ühiseid projekte.

Usun kindlalt sellesse, et piltidel on vägev võim aidata kaasa lapse suhtlemisoskuste arengule ning käitumise paranemisele.  Arvan, et suhtlemine pole raketiteadus ning iga lapsega kokku puutuv täiskasvanu saab anda oma võimsa panuse lapse suhtlemisoskuste arendamisel ning parimad tulemused saavutatakse meeskonnatöös. Märksõnadeks on mängulisus, isiklik eeskuju, rõõm suhtlemisest ja järjekindlus.

Egon Ligi

Tammetriinu tehnilise poolega tegeleb Egon Ligi.
Tema on see noormees, kes hoolitseb kodulehe välimuse ja mootoriruumi eest, haldab e-poodi ning teeb SEO-d. Samuti tegeleb Egon turunduse ja sotsiaalmeediaga ning saadab Sulle ka uudiskirju.

Egon on õppinud infotehnoloogiat ning töötanud rohkem kui 10 aasta jooksul nii pressifotograafi, pulma- kui ka kinnisvara fotograafina. Aja jooksul on ta pidanud selliseid ameteid nagu näiteks inglise-eesti tõlk, sotsiaaltöötaja, koolitaja, helistuudio helitehnik, videograaf. Vabakutselisena on ta pidanud õppima enda teenuseid ise turundama ning seetõttu ka eelmainitud valdkondadega tuttavaks saama. Hetkel õpib Egon ka Turunduslaboris turundust.